Wednesday 2 October 2013

Days Of The Week / Wednesday

Wednesday

Πραγματικά κανείς μα κανείς δεν έχει γράψει τραγούδι για την Τετάρτη. Εννοώ με θέμα την ημέρα Τετάρτη. Ή μπορεί απλά να είμαι υπερβολικός κι απόλυτος απλά γιατί η ημέρα αυτή είναι εντελώς, μα εντελώς ανούσια. Ήταν ο λόγος άλλωστε που μας εμπόδισε να κάνουμε ξεχωριστό θεματικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Θυμήθηκα ένα απογευματάκι που πήγα να μαγειρέψω κι αντιλήφθηκα ότι ξέμεινα από κρεμμύδια (πολύ νοικοκύρηδες μας βρίσκω, ε Straw Dogs;). Ένα φιλαράκι μου προσφέρθηκε με όλη του την όρεξη να πεταχτεί να φέρει απ' την αγορά, κι εγώ του είπα “Δε βαριέσαι, Τετάρτη είναι”. Κι αυτός, πολύ λογικά, εξέφρασε την απορία του “με ποια λογική να είναι κλειστές οι αγορές και τα μανάβικα Τετάρτες απόγευμα”. Ανούσια ημέρα, επαναλαμβάνω! Όπως και να έχει, γιατί οι διαφορές μου με την ημέρα δεν θα λυθούν εντός Some Things Are Just Lame και γιατί κι εσείς και o Straw Dogs θα με βρίζετε αν συνεχίσω να γράφω ας προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο! 

Ο SickWorm επιλέγει:

Simon And Garfunkel / Wednesday Morning 3AM / Wednesday Morning 3AM / 1964 / Colubmia

Wednesday Morning 3AM λοιπόν. Από τον ομώνυμο δίσκο του αγαπημένου μου μουσικού duo Simon and Garfunkel. Για τους κυρίους αυτούς τα έχω πεί κάμποσες φορές, και στο Lame και γενικά. Ο Art Garfunkel, είναι εκείνος ο ψηλός κυριούλης με τα σγουρά μαλλιά που ανέβαινε τις οκτάβες χωρίς καμία δυσκολία και ο Paul Simon ο μουσικό-συνθέτης, με τις απίστευτες μελωδίες που έχει γράψει, τα διάφορα Grammies που μάζεψε και τα διάφορα στυλ που επηρέασε αργότερα. Τώρα για τον πρώτο τους δίσκο έχω να πω ότι βρίσκεται εδώ πάνω η πρώτη εκτέλεση του γνωστού σε όλους σας Sound Of Silence όπως γράφτηκε ακουστικά. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ το duo έφυγε για την αγαπημένη τους (και μου) Αγγλία. Tραγούδησαν σε δρόμους, ερωτεύτηκαν κι επέστρεψαν εν τέλη πίσω στα πάτρια εδάφη όταν πλέον το Sound Of Silence είχε πάρει τα πάνω του με το πιο ηλεκτρικό remix του μεγάλου παραγωγού Tom Wilson. Μπήκαν ξανά στο στούντιο, ηχογράφησαν νέο δίσκο με την νέα version του Silence πάνω, and the rest is history! Όσο για την επιλογή μου, το τραγούδι μιλά για μια Τετάρτη που ξημερώνει για να βρει τον πρωταγωνιστή μας στη φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξε. Αυτά μας ξημερώνουν οι Τετάρτες κυρίες και κύριοι! Καλά καλά! Σειρά του Straw Dogs!

Ο Straw Dogs επιλέγει:
Elvis Perkins – Ash Wednesday
cd, “Ash Wednesday”, 2007, XL
http://www.youtube.com/watch?v=_8Ti3HWRq9A

Η μητέρα του Elvis Perkins πέθανε μια Τρίτη που το ημερολόγιο έγραφε 11 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη μέρα ο Perkins σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι και η Τετάρτη του φαινόταν πως ήταν μόνο στάχτη. Ήταν μια Τετάρτη που χρόνια πριν ο πατέρας του, Anthony Perkins, είχε εγκαταλείψει τον κόσμο πληρώνοντας τα ομοφυλοφιλικά του άσωτα χρόνια με την ασθένεια του Aids. Ήταν η δωδεκάτη του Σεπτέμβρη! Ο χρόνος, η ζωή κι ο θάνατος πετάνε τα ζάρια όπως τους γουστάρει κι ο Perkins σε ‘κείνο το ντεμπούτο του άλμπουμ έξι χρόνια πριν απ’ το σήμερα, πένθησε τους γονείς του με έναν δίσκο που έβρεχε πένθιμα λουλούδια. Σκοτεινός νεοφόλκ με συνοδεία κονιάκ πεντάστερου. Άλλο ένα άλμπουμ έκανε ο Perkins δύο χρόνια αργότερα κι από τότε αγνοούνται τα μουσικά του ίχνη. Τώρα για το ποιος ήταν ο πατέρας του Perkins που σας έγραψα; Συγνώμη αλλά αν δεν έχετε δει το Psycho του Hitchcock παρακαλούμε αλλάξτε κανάλι… μπλογκ ήθελα να πω.