Wednesday 11 September 2013

Lame Listeners - Week 37, Year 2013



Λοιπόν, καλό σας μεσημέρι. Αφού λοιπόν ο συνάδελφος μου συνεχίζει να τρέχει με ατέλειωτες δουλείες και γιατί απ' όσο αντιλαμβάνομαι, πολλοί απ' τους δίσκους που βάζουμε εκ των δεξιών του blog χρειάζονται μικρή επεξηγησούλα... Δυο-τρία λόγια για τις εβδομαδιαίες μου επιλογές μαζί με links από διάφορα sites που τα προσφέρουν για άκουσμα. 

Sickworm's Listens No.1 : Elvis Costello + The Roots / Wise Up Ghost / 2013 / Blue Note

Συνεργασία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με την Hip Hop μπάντα που είναι γνωστοί για το remake του Seed από τον Cody Chesnutt. Hip hop beats, acid jazz samples σε μια γενικά downtempo παραγωγή και ο Costello, πραγματικά έχει χρόνια να ακουστεί τόσο καλός.




Sickworm's Listens No.2 : Washed Out / Paracosm / 2013 / Sub Pop


Δεύτερο album απ' τους αμερικανούς chillwavers. Ένα είδος που είχε κάνει θραύση πριν μερικά χρόνια με πρώτους πιο πιθανόν τους Toro Y Moi. Επιρροές από 80s electronica, 90s dream pop και 2000s lo-fi. Ένας ακόμα πολύ όμορφος δίσκος απ' τους Washed Out!




Sickworm's Listens No.3 : Holy Ghost! / Dynamics / 2013 / DFA Records


Άλλος ένας “sophomoreδίσκος. Αυτή την φορά απ' τους Holy Ghost! Άλλη μια μπάντα απ' το μεγάλο και καταπληκτικό ρόστερ της DFA (o Muprhy ποτέ δεν αστειεύεται!). Διάφορα dance tunes, cowbells και bongos, courtesy του DFA drum machine και 80s New Wave, λές κι είμαστε στο Hacienda του Manchester όταν όλα αρχίσαν!




Sickworm's Listens No.4 : Various Artists / Stolen Moments: Red Hot + Cool / 1994 / GRP


Hip Hop συλλογή απ' το 1994, γιατί μπορεί να ήταν η χρονία που “πέθανε η grunge” αλλά στην Αμερική ταυτόχρονα κινούνταν διάφορες σκηνές! O δίσκος κυκλοφόρησε απ' την GRP για την Red Hot AIDS Benefit Series και ψηφίστηκε ως δίσκος της χρονιάς από το Time Magazine. Trip-hop επιρροές, με samples του A Love Supreme του Coltrane στο 2ο δίσκο της συλλογής. Πολύ καλή επιλογή αν θα οδηγήσετε κι ο καιρός είναι ακόμα ηλιόλουστος!


Sickworm's Listens No.5 : Willis Earl Beal / Nobody Knows / 2013 / XL Recordings

(δυστυχώς, ο δίσκος δέν υπάρχει πλέον στο NPR)

Last but not least, κι ακόμη ένας δίσκος που εμπίπτει στην κατηγορία “δεύτερη δισκογραφική δουλεία”. Ton Earl Beal τον ανακάλυψα πολύ πρόσφατα. Το single που είχε κυκλοφορήσει πρίν την κυκλοφορία του δίσκου είναι αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη “κομματάρα”! Neo-soul, blues influences, lo-fi παραγωγές. Είναι λες κι ο μακαρίτης Gil Scott Heron συνεργάζεται με τον James Blake